Juan Medina

Weblog de mi trabajo político y personal

Art i provocació als carrers

FUENTE “LEVANTE-EMV” jueves, 2 de octubre de 2008

La segona edició de la mostra urbana jove Intracity obri el debat a Albal

Laura Sena, Albal
Trencar el mur que separa l´art contemporani i la ciutadania i, alhora, ser testimoni del temps present, «un temps on molt més enllà del luxe i el glamour hi ha situacions social i problemàtiques que cal recollir». Amb aquestos objectius arriba la segona convocatòria d´Intracity, el certamen d´art urbà que organitzen les regidories de juventud de set pobles de l´Horta: Albal, Aldaia, Mislata, Picanya, Picassent, Quart de Poblet i Torrent.
Aquesta vegada, Albal es anfitrina de la primera fase de la mostra i, des d´ahir, sis obres d´art urbà es mostren als carrers. Llandes, pancartes, façanes decorades i missatges provocadors decoraran els espais públics fins el 12 d´octubre. Alguna de les obres és tan efímera que sols dura unes hores i desapareix. Posteriorment, aquesta original mostra viatjarà a la resta de pobles participants.
«En apenes una hora, la mostra ja es un èxit perquè alguna de les obres ja ha provocat un acalorat debat entre els vianant sobre qué es i qué no es art. Aixó és també l´objectiu», va explicar ahir el director de la iniciativa, el crític d´ art José Luis Pérez Pont.
A la presentació varen estar també la regidora de Joventut d´Albal, Ana Pérez, que va definir Intracity com un recolçament a la creació artística jove i un acostament de l´art urbà als ciutadans. D´altra banda, el president del consorci Joves.net i regidor de Quart de Poblet, Juan Medina, va reclamar més recolçament de la Diputació i la Generalitat a l´art jove i independent. «No tot pot recaure en els ajuntaments que són els que aporten quasi tot a Joves.net, altres administracions han d´implicar-se», va manifestar l´edil.
Les obres, han estat estar seleccionades pel propi Pérez Pont, a més dos experts d´art públic, el profesor d´Escultura i director de CerPolis a la Universitat de Barcelona, Antonio Remesar, i la directora del departament d´Escultura de la Facultat de Belles Arts de València, Marina Pastor. Han seleccionat obres dels artistes Iago Eireos, Pablo Ángel Lugo Martínez, Benjamín Martínez Espinosa, Daniel Reyes León, Paloma Rueda Gascó, Antonio R. Montesinos i la parella artística de Gemma Ventura i Laura Sergio, tots ells menors de 35 anys.
Respecte a les propostes, una de les més originals es la col.locació de llandes al carrer -en total 300- amb una càmera d´un sol ús amb la qual es convida al veí que la troba a utilitzar-la per reproduir imatges quotidianes de la seua vida. També crida l´atenció aquella que reprodueix lletres d´alfabets del mon que poden desaparèixer amb la globalització, d´un material que es desintegra sis hores desprès d´instalar-les.
Un llit amb grafitis denuncia que els pobles es converteixen en ciutats dormitori, diverses pancartes provoquen sobre els matrimonis de conveniència amb immigrants o l´especulació amb les obres d´art i una bústia arreplega sugerències per a ser feliç.

Filed under: General, joves.net, Juventud, , , , , , , , , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Sígueme por Twitter

  • RT @crismagar_: Hui el @ConsellJove ens hem reunit amb el President de la Generalitat @ximopuig. Hem parlat de la importància de posar a la… 2 hours ago
  • RT @FranHidalgoQDP: Aquí os dejo el enlace para la conferencia sobre Europa que tenemos esta tarde a las 19:30. Muy recomendable: https:/… 3 hours ago
  • RT @PorPublica: La reversión del Area de Salud de Torrevieja a la gestión pública se producirá en octubre, como estaba comprometido en el p… 1 day ago

Mis fotos en Flickr

A <span>%d</span> blogueros les gusta esto: